Du visar för närvarande Sy dig ett eget hårband

Sy dig ett eget hårband

Är du trött på att leta efter det perfekta hårbandet som matchar din outfit eller har du lite överblivet tyg som du inte vet vad du ska göra med? Varför inte skapa ditt eget unika hårband! Idag kommer jag att visa dig hur du enkelt kan sy ett hårband med bara lite tyg och elastiskt band. Och det bästa? Du behöver inte vara en sömnadsproffs för att klara det!

Steg 1: Mät och klipp ditt tyg Först behöver du ett tygstycke. Jag rekommenderar ett mjukt tyg som bomull eller jersey. Mät ut en rektangel som är cirka 45 cm lång och 15 cm bred (eller anpassa bredden efter hur brett du vill att ditt hårband ska vara).

BILD 1: Tygstycket uppmätt och utklippt

Steg 2: Klipp ditt elastiska band Du behöver ett elastiskt band för den del av hårbandet som kommer att ligga under ditt hår och ge det den nödvändiga elasticiteten. Klipp ett stycke som är cirka 15 cm långt.

BILD 2: Utklippt elastiskt band bredvid tygstycket

Steg 3: Sätt ihop tyget Vik ditt tygstycke på mitten (räta mot räta) längs med den långa sidan. Sy sedan ihop de långa sidorna, men lämna båda ändarna öppna.

BILD 3: Tyget vikt och ihopsytt

Steg 4: Vänd tyget rätt ut När du har sytt ihop de långa sidorna, vänd tygstycket rätt ut. Nu borde du ha en lång tub.

BILD 4: Den vända tuben

Steg 5: Fäst det elastiska bandet Trä den ena änden av det elastiska bandet genom den ena änden av din tygtub. Sy fast den. Dra sedan det elastiska bandet genom tuben och sy fast den andra änden av bandet till den andra änden av tuben. Slutligen, sy ihop tygändarna.

BILD 5: Hårbandet med det fästa elastiska bandet

Voilà! Nu har du ditt alldeles egna, handgjorda hårband. Det bästa med det här projektet är att du kan anpassa det precis som du vill, med olika tyger, mönster och bredder.

BILD 6: Slutresultatet – det färdiga hårbandet

Tack för att du följde med på detta DIY-äventyr! Jag skulle älska att se dina egna skapelser, så tveka inte att dela med dig av dina bilder i kommentarerna nedan.

Glad pyssling! 🌸